Psorijaza liječenje lijekovima

Psorijaza se odnosi na kronične bolesti, koji kada se pravilno odabrani liječenju može da se zaustavi na dug rok. Obično stručnjaci preporučuju korištenje adekvatne terapije lijekovima, koji omogućava ne samo otkloniti nelagodu od bolesti, ali i izazvati ozdravljenje i poravnanje kože. Danas postoji nekoliko pogledom lijekova koji se propisuju i bolesno kada dijagnoza psorijaze.

Gel

Masti u liječenju psorijaze

  • Hormonalne masti smanjuju crvenilo i svrbež. Koriste se u mnogim slučajevima kada pacijent s dijagnozom psorijaze. Nisu pogodni za dugotrajno liječenje, preporučljivo je ne koristiti više od sedam dana, da ne uzrokuju ovisnost i hormonalne poremećaje na koži. Primjenjuje sredstva tankim slojem u malom broju dva puta dnevno. Nakon korištenja pacijent primjećuje značajno smanjenje crvenila i svrbeža, regeneracija kože pokrivača pokreće se u roku od 2-4 dana. Nakon tjedan dana primjene isplati ići na više nježne masti, sprej i kreme. Strogo je zabranjeno korištenje tijekom trudnoće i periodu dojenja.
  • Mast s dodatkom salicilne kiseline, koja je moćno sredstvo za dezinfekciju. Ali kada se koristi masti treba biti oprezan, jer to može uvelike overdry kožni pokrivač. Nanosi melem u takvom obliku je i dva puta na dan. Poželjno kožu prethodno očistiti uz pomoć bilo koje sapunice osnove, isprati zahvaćena lokaciju i obrišite ga mekom krpom ili papirnatim ručnikom. Kroz četvrt sata nanesite mast i ostaviti na koži. Kod akutne potrebe da se mast može biti osposobljen za korištenje tijekom drži djeteta pod uvjetom liječničke kontrole. Mast se odnosi na ne hormonalne lijekove.
  • Gel za vanjski primjene. Dozvoljeno koristiti lijek za djecu nakon dvije godine, ako to zahtijeva stanje bolesnika. Koristiti gel je potrebno jednom dnevno, ali za tjedan dana ne mogu koristiti više od jedne tube masti, da ne izaziva dozu. Trajanje terapije naravno ne može prelaziti više od 14 dana. Ako je psorijaza je nadmašila samu sebe preplavljeni parcele na licu, koristite gel koji se može nastaviti isključivo jedan tjedan. U drugim slučajevima, oboljeli može povećati osip. Pri nekim oblicima bolesti pomoću gela mogu preklapaju dnevne sterilne zavoje.
Gel od psorijaze

Sprejevi u psorijaze

Sprej c sadržajem grožđa i menta nape, korisnih eteričnih ulja. Možete koristiti sprej čak i za vrijeme trudnoće i maloljetnika pacijentima. Poprskati sprej dva puta dnevno sa udaljenosti od 15-17 cm. Obavezno pazite da se nakon njegove primjene tvar je samo na pogođenim područjima. Ako je proizvod pao na zdravu kožu, treba obrisati vlažnom krpom. Zbog prisutnosti ulja i eteričnih cucullas na tijelu mogu ostati masne tragove, što treba uzeti u obzir pri liječenju psorijaze na tijelu. Bez obzira na njegovu učinkovitost, sprej ima visoku cijenu i ne može uvijek biti kupljen od strane pacijenata. Trajanje tečaja je do izlječenje i uklanjanje simptoma.

Tablete u liječenju psorijaze

Tablete se koriste za brz oporavak normalnog rasta stanica epidermisa, koje će osloboditi od pustules, papule i skala. Se koristi samo u završnoj fazi razvoja psorijaze. Pri tome shema liječenja vrlo specifična. Pacijentu može biti dodijeljena jednokratna tjedno doziranje u 10-25 mg aktivne tvari. Ako je potrebno više jakih tretmana pacijent uzima po 2,5 mg svakih 12 sati tri puta tjedno. Trajanje terapije isključivo individualno. Ne mogu koristiti djeca i trudnice.