Od čega se pojavljuje psorijaza

Psorijaza se zove kronična bolest kože. U posljednjih nekoliko godina im pati sve veći broj stanovništva, što može biti povezano s promjenama ekoloških uvjeta. Prije je to zdravstveno stanje je poznato pod nazivom "pahuljica lišajevi". Prvi put, kožne bolesti psorijaze, manifestira kod osoba od 20 do 30 godina. Poraz u ovoj bolesti utječe na kožu, nokte i zglobove.

Uzroci bolesti psorijaze

Postoje različite pretpostavke, od čega se pojavljuje psorijaza, međutim, do kraja ovaj aspekt nije studirao. Postoji teorija prema kojoj postoje dva tipa ove bolesti, međutim, glavni uzrok nastanka psorijaze nije jasno.

U prvu vrstu liječiti bolesti u nastanku kojih igra ulogu nasljedni faktor promjene u imunološkom sustavu. Takav oblik pate više od polovice bolesnika psorijaze. Utječe na prvom mjestu koža.

Drugi tip nije vezan za imunitet i nasljeđa, očituje se nakon 40 godina. Poraz dodiruje pretežno zglobove i nokte.

Uzroci bolesti psorijaze

Predispoziciju faktori i osnovni uzrok bolesti psorijaze mogu biti:

 1. Traumatska lezija kože, uključujući i opekotine od sunca, ubodi insekata, tetovaže.
 2. Psihološki uzroci psorijaze. To je prije svega stres. Psorijaza je na živčani tlu sada nije neuobičajeno. Većina ljudi je navedeno inicijalne očitovanje simptoma bolesti nakon smrti bliskog rođaka. Isto tako, pokazuje se psorijaza od živaca na poslu, u privatnom životu.
 3. Primjenu određene vrste medicinskih proizvoda.
 4. Virusne (coccinum febris, gripa) i streptococcal zarazne bolesti.
 5. Alkoholizam. Poznato je da je psorijaza i alkohol nespojivo, jer slabi imunološki sustav. Psorijaza i pušenje ovdje se također može pripisati.
 6. Alergijske i toksični učinci na kožu različitih kemikalija.
 7. Gljivične bolesti i dermatitisa, od čega se događa da se psorijaza češće.
 8. Kod žena nakon poroda. Psorijaza u trudnoći usko je vezan s iskustava i stresom.
 9. HIV. Psorijaza i HIV samo ubrzavaju bolesti.
Psorijaza

Zašto se pojavljuje psorijaza

Kod različitih liječnika svoje mišljenje, zašto se pojavljuje psorijaza, međutim jedinstvene točke gledišta ne postoji. U principu, u ovom trenutku psorijaza se smatra multivariate bolest, zbog potpunim utjecajem različitih razloga.

Autentično studirao ono što kožne bolesti psorijaze nema infektivne prirode, te, stoga, nije zarazna.

Još nedavno su znanstvenici govorili o uzroku nastanka psorijaze zbog nepravilne prehrane, no znanstvenih dokaza za ovu teoriju nema.

Simptomi psorijaze

Prvi simptomi bolesti se očituje kako slijedi:

 • delaminaciju nokte i kršenje njihove normalne strukture;
 • pojava pukotine na koži, uzrokuje bolne senzacije;
 • pustular ožiljaka;
 • jak piling i smrt stanica kože;
 • na stopalima i dlanovima pojave plikovi;
 • svrbež, crvene mrlje na tijelu, osobito u predjelu lakata i koljena, lica. Oni imaju naočale konveksne oblik i pokrivena bjelkaste skale.

Često kod bolesnika s psorijazom došlo depresivnih stanja i nenametljive samopoštovanje. Poraz nokte, zglobova, pojavom temperature govori o tome da je rezultat nedostatka pravovremeno liječenje bolest je dobila komplikacija.

Liječenje psorijaze

Dijagnoza i liječenje: kako skinuti pogoršanje psorijaze

Mikroskopija i laboratorijska ispitivanja uz kliničkoj slici pomoći u dijagnosticiranju psorijaza kao bolest. Prilikom skidanja psorijatični plakete odvojen film, a na površini preostali rane se pojavljuju kapljice krvi u obliku rose. To je prepoznatljiv znak razlikovanja ove bolesti od drugih dermatitis.

Kod lakih i srednje gravitacije tendencija primjenjuje se za lokalno liječenje u obliku masti, losioni, gelovi. U njihov sastav ulaze glukokortikoidi, katran, cink oksid, borne kiseline. Bolje se pokazao ne hormonska masti od psorijaze, koje nemaju nuspojave.

U teškim slučajevima primjenjuju takve metode liječenja kao što je puva-terapija kod psorijaze, ili, kako ga još zovu i fototerapija. Ona je imovinska uv zračenja suzbiti upalu i smanjiti hiperaktivnost lokalnog imuniteta.

Ako je bolest vrlo se pokrenuti i druge metode ne pomažu, koriste droge kako lokalno, tako i u injekcijama. Većina od njih imaju nuspojave u obliku ugnjetavanja imuniteta i toksični djelovanja na jetru i bubrege. Pa ovu terapiju provode samo u specijaliziranim uredima i pod kontrolom dermatologa.