Može li se izliječiti psorijazu zauvijek

Dijagnoza psorijaze uzrokuje niz zabrinutosti, uključujući i nešto, koliko je realno da biste dobili osloboditi od psorijaze zauvijek. Želja da se konačno osloboditi od patologije sasvim razumljivo, s obzirom na popratne simptomi u obliku upaljene crvenih plakova s pahuljast površine. Osim toga bolest izaziva autoimune promjene i odnosi s teškim kroničnim patologija. Odnosno u potpunosti izliječiti psorijazu znači da biste dobili osloboditi od povremenih pogoršanja i uznapredovalog lezije kože pokrivača. Ostaje saznati koliko su učinkovite terapijske aktivnosti, nudi moderne medicine.

psorijaza je na rukama

Da li je moguće trajno riješiti psorijaze

U cilju otklanjanja bilo kakve patologiju, potrebno je znati razlozi izazvao njegov razvoj. U skladu s tim, za liječenje psorijaze zauvijek potrebno je shvatiti zašto je ona formirana. I ovdje se javlja otežano, budući da je jasan odgovor relativno izazivaju bolest faktora ne postoji. Patologija se ne odnosi na zarazna, ona se javlja kao rezultat reakcije imunološkog sustava na vlastite stanice. Rezultat je da ih pretjerano brzo podjela – normalan ciklus je oko mjesec dana, kada psorijaza je ovaj rok skratiti na tri ili pet dana.

Kod bolesti ima niz mogućnosti, potvrđene statistički podaci:

 • Od svega stanovništva bolest pogađa oko 3%.
 • Najčešći je vulgaran tip bolesti, došlo je 80%.
 • Imam neodoljiv dijelovi pogođene patologija otkrije u dobi od 15 do 25 godina.
 • Često provociraju faktor je emocionalna shake, jer u to vrijeme se događa oslobađanje kortizola, adrenalina.
 • Patologija može biti prenesena putem nasledstva. Ako u obitelji imate jedan roditelj ima psorijazu, 25% u novorođenčeta će biti otkrivena bolest. U slučaju prisutnosti bolesti i kod oca i kod majke rizik obrazovanja bolesti kod djeteta se povećava do 60%.

Važno. S obzirom na kronični karakter patologije dobili osloboditi od psorijaze jednom i zauvijek ne uspije, možete samo pucati pogoršanje i produljenje razdoblja remisije.

U nekim slučajevima bolest može ne biti sama, ponekad isto uslijed pogoršanja počinju bez ikakvog razloga. Najčešće psorijatični plakovi nastaju na koljena udova, duž linije rasta kose pokrivača, u mjestima previše ne zapne odjeće. Pri tome, upalni procesi se mogu nastaviti i na drugim mjestima.

Psorijaza i težini razvoja patologije

Ako pobijedi psorijaza zauvijek je nemoguće, potrebno je eliminirati negativne simptomi.

Pri tome veliki značaj ima ozbiljnost patologije, nego da je ona manje, lakše će se liječenje:

 • Prvi stupanj. Površina zahvaćena koža ne prelazi 3%, to je jednostavno faza patologije.
 • Drugi stupanj. Pri prosječnoj težini poraz utječe 3-10% svih sebuma pokrivača.
 • Treći stupanj. To je vrlo teška faza, kada je patološki proces je surađivala s više od 10% površine tijela.

Kada porazu bolesti zglobova govore o teškim obliku, pri čemu se površina oštećene kože ne smeta. Za liječenje psorijaze zauvijek – ili barem pokušati eliminirati negativne simptomi na duži rok, potrebno je odrediti stupanj težine bolesti, za koje je potrebno procijeniti površina zahvaćena površina, dostupnost, ili za crvenilo, oticanje, težini kožni svrab, prisutnost psorijatični plakovi i njihovih sekundarnih infekcija, oticanje zglobova i njihovu bol.

Također uzima u obzir ukupna simptomi toka procesa – visoka razina sedimentacija krvnih ćelija, zamara, koncentracija mokraćne kiseline prilikom davanja krvi i drugi faktori.

Liječi li se psorijaza u potpunosti i koji su principi terapije

simptomi psorijaze

Istraživanja relativno potpunog ozdravljenja bolesti provode se u različitim medicinskim centrima i klinikama, 2008 uspjeli razviti tri učinkovita terapijska metoda. U potpunosti izliječiti od psorijaze čak i uz pomoć napredne terapijske metode na današnji dan je nemoguće, ali brzo ukloniti negativne manifestacije moguće. Obično je potreban postupni pristup, početi liječenje uz primjenu više od najlakših i najsigurnijih načina. Postupno se vrši teža metodologija – očekuje utjecaj efikasnije, ali i veći rizik.

Za brzo izliječiti psorijazu, potrebno integrirani pristup, pri čemu se biraju načine za povećanje toksičnosti ili uzlazno broja navodnih nuspojava:

 • Lokalna terapija pomoću masti, kreme ili mase – ih primjenjuje na žrtva dijelove kože površinu.
 • Ako se očekivani učinak u primjeni lokalnog liječenja nema, oštećene biti izložen UV tipa B.
 • Sljedeći korak – sistemski tretman, u kojem se lijekovi se uvode unutra, u obliku injekcija, propisana intravenska infuzija ljekovitih rastvora za suzbijanje manifestacije patologije.
 • U teškim tijekom bolesti treba uvod pripravaka za jačanje imuniteta.

Dodatne načine su narodne recepte, usklađenost prehrane, provođenje fizikalnu terapiju, plasmapheresis. Ako je potrebno, može se preporučiti psihoterapijskih razgovori.

Lijekovi za obavljanje lokalnog liječenja

Lokalni tretman omogućuje da biste dobili osloboditi od psorijaze blagih i srednje teških oblika kod kuće, za što je na oštećenu površinu tijela primjenjuju se različite masti, rastvori, losione.

Do najpopularnijih uključuju:

 • Hormonalni lijekovi. Dodijeljeni kortikosteroidi omogućiti da se uspori upalne procese, smanjiti brzinu stanične diobe i imunološke reakcije. Kao rezultat toga smanjuje ljuštenje plakete, ali pri tome koža "navikne" na lijekove, se pojavljuje atrofije. Odnosno vanjska primjena hormonalne tvari ne može biti trajna.
 • Paralelno s kortikosteroidi propisuju lijekovi za suzbijanje podjele keratinociti. Njihov je neprihvatljivo koristiti istovremeno sa sredstvima, u sastav koje ulazi salicilna kiselina kako bi spriječili deaktivaciju korisnih svojstava.
 • Oznaka preparata na bazi salicilne kiseline omogućuje vam da usporite i diobu stanica i da se zaustavi upalne procese.

Dobar učinak imaju lijekovi koji sadrže drveni katran, cink oksid, borić kiselinu. Smirujući učinak na kožu koja ima Ichthyol, to se koristi kada oblicima patologije, s jasno izraženim upalnim procesima.

kako liječiti psorijazu

Metode izloženosti kože pokrivača

Poraz psorijaza pomaže izloženosti kože pokrivača, aktivno se primjenjuje fototerapija – kao metode koriste se u teškim tijekom bolesti, skloni ponavljanje. Ultraljubičasto pomaže suzbiti i pretjeranu imunološku aktivnost, upalne kožne reakcije. Treba uzeti u obzir da je metoda daje i nuspojave – crvenilo kože sloj, ga opaliti u zonama utjecaja.

Može biti dodijeljena je:

 • Terapija, kada se primjenjuju B-uv svjetlo. U tom slučaju biti izložen kojeg sve tijelo, ili određena područja. Pri manjim zonama poraza uključuju posebna oprema, uz pomoć kojih se liječenje može provesti u kućnoj atmosferi.
 • PUVA-terapija, pri čemu na koži djeluju kombinacija A-uv zračenja i lijekova-photosensitizers, koji povećavaju osjetljivost kože na naslovnici zrake. Za postizanje remisije zahtijeva provođenje 10-30 sesija.

Imajte na umu da se PUVA-terapija je praćeno brojnim nuspojavama pojavama. Budući da je tijekom postupka ultraljubičasto u stanju postići očne leće, visok rizik od katarakte.

Važno. Što je veći broj sesija, veća je vjerojatnost formiranja raka i kožnih bolesti. U skladu s tim PUVA-terapija dodjeljuje samo u slučaju kada druge metode nisu dale željeni rezultat.

Korištenje sistemske terapije

Sistemsko liječenje koristi se u teškim tijekom bolesti. Da biste uklonili psorijaza uz pomoć ove tehnike, potrebno je uzimati lijekove, koji su sposobni potisnuti aktivnost imunološkog sustava i usporavaju diobu stanica. Sistemsko liječenje uključuje interni prijem terapijskih sredstava ili ih ubrizgavanje uvod. Primijenjeni lijekovi u najvećem dijelu imaju brojne nuspojave pojave, stavljajući toksične učinke i inhibentes imunitet.

Uzimanje takvih lijekova negativno utječe na jetru i bubrege, jer terensko sheme razvijaju se pojedinačno, a njihova realizacija zahtijeva kontrolu pomoću analize krvi.

Sistemsko liječenje provode kada koristite sljedeće skupine lijekova:

 • koji zaustavljaju sintezu DNK, što smanjuje brzina stanične diobe.
 • koji se zaustavi prekomjerni actinic kožni sloj.
 • snimaju upalu kože.
 • koji stvaraju i diobu stanica.

Kako efikasno da se psorijaza je potrebno uzeti u obzir ovisnost tijela na terapijske tehnike, što zahtijeva periodično preispitivanje pristupa.

Sudjelovanje narodnih recepata

sistemska terapija

Recepti na bazi različitih prirodnih komponenti dopustiti poraz psorijaza kod kuće, međutim, prije nego koristiti preporuke iscjelitelji, potrebno je posavjetovati se s dermatologom.

Sami možete pripremati razne masti, vrlo je učinkovit smatra se uključivanje u njih propolis:

 • U emajlirane posude rastopiti 200 grama maslaca.
 • Na njega dodati 10 grama već mljevenog propolis.
 • Mješavina dovesti do vrenja, pivo i stalno ometa još 15 minuta na manjoj vatri.
 • Sredstvo filtriran, cool, utrljava u psorijatični oštećenja.

Još jedan jednostavan alat za miješanje jednakim udjelom od vazelina i prah celandine mikserom, koju treba staviti na kožu, ostavljajući je takav oblog na dva ili tri dana. Zatim je potrebno četiri dana pauze i ponavljanje postupka. Takav tretman se provodi do nestanka plakete.