Početna faza psorijaze: fotografije, simptomi i liječenje

Mnogi liječnici vjeruju da je to posljedica porasta napona u društvu i stalnog stresa. Značajnu ulogu igraju i onečišćenja okoliša i loša prehrana od rođenja. Ovi nepovoljni faktori i nasljedna predispozicija dovode do manifestacije bolesti i teža struje.

Psorijaza

Vrlo je važno pravovremeno prepoznati početak bolesti i konzultirati stručnjaka. Od toga zavisi uspjeh liječenja i sudbine. Uostalom, napredovanje bolesti i proširite kliničkom slikom drastično mijenja kvalitetu života pacijenta.

Najviše uznemiruje strana je to podmukla bolest sastoji se u tome, da je manifestacija dobro vidljive drugima. Izražene kožne promjene u obliku pahuljast crvene mrlje, skloni integraciji. Vaga piling kože na obrve i glave, perut u kosi, krhki deformirane nokte. Sve to je popraćeno svrbežom i krvarenje.

Ovo je nepotpuni popis patnje, koji uzrokuje bolest. Čovjek postaje razdražljiv, introvertna, pokušava bez nepotrebnog potrebe ne izlaze na ulicu. Ljudi izbjegavaju bolesne psorijaze, bojeći se zaraziti, iako mnogi znaju da je bolest za oko ne opasno. Osim fizičke patnje pomiješana s i duševnih tjeskoba pacijenta.

Pacijent ostaje u stanju dugotrajnog stresa, što pogoršava tijekom bolesti. Depresija javlja zbog toga što je psorijaza je vrlo teško liječi. Bolest ima kronični relaps roku.

To znači da u nekom trenutku simptomi smire, koža se čisti, ali nakon nekog vremena može da nastupi pogoršanje. Nadležni pacijenti su dobro informirani o tome i pokušati na vrijeme poduzeti mjere za prevenciju recidiva.

Rane manifestacije bolesti je početna faza psorijaze

Psorijaza - genetski deterministic bolest, koja je naslijedila od roditelja djeci. Ako je bolestan jedan roditelj, onda je za relativno povoljno. Ako oba roditelja, bolest se pojavljuje vrlo rano u djetinjstvu, i teče vrlo teško. Stoga je vrlo važno da roditelji zapamtiti i promatranje djece. Prilikom prve nerazumljive kožnih erupcija na koži, morate odmah se obratite dermatologu.

Prvi znakovi kod djece mogu biti papularni osip na koži gornjih i donjih ekstremiteta. Omiljena lokalizacija - laktovi, dlakave dio glave. Papule - to osip, caelum iznad površine kože. Boja je crvenkasto-roza, granice jasne. Postupno se oni mogu spojiti i formirati stavke po vrsti plakete.

Početna faza psorijaze

Zbog hiperkeratoza, karakteristične za psorijazu, pojavljuju sivo-žute vaga, koji ljuštiti, razotkrivajući krvavi površinu. Ulazak bakterijske flore i upala uzrokuje crvenilo, oticanje i dovesti do ozbiljnog svraba.

Karakteristike nazivaju psorijatični triad. Ako postoji, može se sa sigurnošću reći da je to psorijaza:

  1. Ako ispočetka peglanje, površina postaje bijelo, kao loj. Vaga ljuštiti. Ovaj fenomen se naziva "stearic macula";
  2. Ako i dalje ispočetka peglanje, ispod vage će se pokazati crveni ogromna površinu, kao da je prekriven folijom. To je fenomen "termalnom filma";
  3. Ako oštetiti toplinske film, onda će se pojaviti kapljice krvi. Ovaj znak tako i zove "crvena krv rosa".

Od psorijaze u djece

Kod djece, skloni exudative manifestacijama, tj. osloboditi exudo - serous tekućine, oguliti postaju grubi, zadebljana. Područja zauzimaju velike površine. Vrlo često, dijete kao osip zbunjeni s atopijski manifestacije alergije.

Pokušava liječiti tradicionalnim tehnikama ne donose željeni uspjeh. Stoga, prilikom dužega alergije, trebate konzultirati iskusnog dermatologa za verifikaciju dijagnoze. Samo on može prepoznati bolest i dodijeliti točno i pravodobno liječenje.

Početni simptomi na rukama

Pojava mrlje na rukama, skloni spajanja, ljuštenje, plakete - to je razlog za odlazak liječniku. Koža na dlanovima kada psorijaza je sklona keratosis - zadebljanja, ona počinje da se ispucati.

Primjena kreme ne daje nikakav učinak. Bolest napreduje i može zahvatiti zglobove, što dovodi do njihove deformacije, oteklina i bol.

Psorijaza noktiju

Kada porazu nokta, ona zadebljava, deformiran. Nokti postaju krhki. U težim slučajevima može biti momčad lak za nokte ploče. Vrlo često psorijazu na noktima zbunjeni s gljivične poraz. U liječenju od gljiva proces je složen još više.

Psorijaza je na laktovima

Psorijaza je na laktovima

To je najčešća lokalizacija. Prvo se pojavljuju pojedinačni osip. Oni tada počinju da se spajaju, pojavljuju se vaga. Plakete povećanje u veličini, hvatajući sve nove dijelove.

Psorijaza na glavi

To je jedan od najvažnijih neugodna vrsta. Prvo se pojavljuju male parcele na dlakavim dijelovima, koji gotovo nije vidljiv. Kosa u tom slučaju ne pate. Ali, kako napreduju, plakete će se početi širiti. Ponekad utječe cijeli dlakave dio glave.

Džepovi mogu biti vrat, lice u području čela, na obrve. Vaga sloughed off, pojavljuje se jak svrbež. Kada češljanje pukotine se pojavljuju i upala. Mogu biti zemljišta potopiti na licu i glavi.

Psorijaza je na tijelu i nogama

Manifestacija je identičan kao i na drugim mjestima. Također se pojavljuju prvi pojedinačni elementi, koji se postupno stapaju. Došlo je zadebljanje i asperitas kože, posebno na leđima.

Razlozi nastanka i recidiva i do kraja nisu jasni. Osnovni su hormonalne i metaboličke promjene zbog različitih izazivaju faktora.

Bolest se odnosi na autoimuna, odnosno povrede mehanizam imunološkog odgovora, kada je vlastite immunocompetent stanice napadaju površine kože, što uzrokuje bolest. Recidivi se javljaju u hladno doba godine, nakon stresnih situacija.

Kako liječiti psorijazu

Terapija bolesti se provodi pod vodstvom iskusnog liječnika, ne treba zaboraviti da dođu na prijem, čak i nakon dugotrajne remisije. Samo-pun pondus toka bolesti, pojave rezistentnih oblika. Prije liječenja je počeo, kako je povoljniji rezultat možete dobiti.

Psorijaza na glavi

Tretman je opsežan i dugotrajan, uz primjenu lijek lijekove koje propiše liječnik. U početnoj fazi se provodi blagi terapija bez primjene "teške artiljerije" - cytostatics i hormona.

Ni u kom slučaju ne može da se liječi tim lijekovima sami. Nekontrolirano primjena dovodi do najteža stvar posljedice i na repugnant toka bolesti. Nego liječiti određenu fazu psorijaze određuje samo liječnik.

Za početak se održava sveobuhvatan pregled pacijenta na temu povezanu patologije, kao što su dijabetes ili bolesti štitnjače. Taped metaboličkih poremećaja, stanja WRI, bolesti od strane probavnog sustava.

Vraćanje tjelesne funkcije znatno olakšava roku od patološkog procesa. Za cupping depresivnih stanja, primjenjuju se antidepresivi.

Lokalna terapija uključuje primjenu različitih masti, gelovi, sprejevi. Masti su izrađene na temelju prstom i solidol, naftnih derivata. Lijekovi, vlaži kožu i olakšavanja upala na temelju salicilate, primjenjuju se kao dodatna terapija.

Dobar učinak daje fizikalna terapija i zdravstveno-turistička terapija. Primjena toplica, uv zračenja uvelike olakšava bolesti.

Psorijazu na noktima

Kod kuće se primjenjuju preparata i čajeva ljekovitog bilja, kao što su kamilica, celandine, niz, neven, luk aplicirano.

Za liječenje psorijaze glave primjenjuju se posebne medicinske šampone, masti. Češljati kosu treba vrlo pažljivo da ne oštetite kožu.

Ne treba pasti u očaj i depresiju. S vanjske nevolje, psorijaza ne predstavlja opasnost za život u početnoj fazi i vrlo dobro reagiraju na liječenje. Treba vjerovati u uspjeh i tada će sve ispasti.