Injekcije od psorijaze

Psorijaza – sistemska bolest. Glavni joj je simptom – osip na površini kože, ali ova bolest uvijek zadivljuje i unutrašnje organe. S tim u vezi, liječenje mora biti sveobuhvatna. Zajedno s kremama i masti i potrebno je koristiti lijekove koji se uzimaju na usta.

injekcije od psorijaze

Maksimalno ubrzati proces ozdravljenja će vam injekcije od psorijaze. Njihova glavna prednost - brzi učinak. Lijekovi koji se primjenjuju intravenski ili intramuskularno gotovo odmah negirati neugodan simptome, poboljšati zdravlje pacijenta.

Klasifikacija: što injekcije čine u psorijaze

Liječenje psorijaze injekcije dodjeljuje se kod svih oblika ove bolesti, naročito na pokrenutu fazi curenje. Razmotrimo osnovne vrste psorijaze, koji su klasificirani zavisno od mesta lokalizacije papule i karakteristike toka bolesti:

 • Guttate – pogađa tijelo uglavnom nakon prijenos zaraznih bolesti. Na koži se javljaju ružičasto ljubičast ili crvene papule suza oblika. Oni imaju male dimenzije.
 • Običan ili vulgaran – je najčešći oblik, koja pogađa ljude u 80% slučajeva. Na koži se pojavljuju male crvene mrlje, brzo povećanja u veličini. Oni su pokriveni skale bijelo-srebrne boje.
 • Pustular – koža je prekrivena malim osip, iznutra ispunjen tekućinom (exudo). Njihov broj brzo raste, širi se na značajne dijelove tijela. To je težak oblik bolesti, moderator za sobom ozbiljne komplikacije.
 • Psorijaza fleksija površina – glatke crvene papule boje obuhvaćeno prijevodom u prirodnim naborima kože. Najčešće su hit aksilarni dolovi, prepone, nabora trbuha, koljena i laktova, koljena. Osip ne oguliti. Često se razvija ako imate endokrinih bolesti.
 • Psorijatični artritis – razvija se na zglobovima, najčešće utječe na ruke i noge, kao i vezivno tkivo. Ovaj oblik bolesti ograničava pokretljivost zglobova, često dovodi do invalidnosti pri kasno liječenju.
 • Psorijaza nokta – pogađa nokte, dovodi do njihove lomljive, promjenu debljine i boje nokta. Kada je pokrenut obliku postoji rizik od potpunog gubitka nokta.
 • Erythrodermic – pogađa velika površina tijela na kojoj je koža oljuštiti, jako upaljene, tumet, svrbi. Sve to u pratnji bolan osjećaj. Kada je pokrenut obliku koža ljuštiti, može nastati sepsis. Postoji rizik od smrtnog slučaja.

Prije nego što dodijeliti trunke od psorijaze, kod doktora dijagnosticirati stvarno stanje pacijenta, uzima u obzir oblik, stadij bolesti, dostupnost nuspojava. Na temelju tih podataka odabran lijek.

Klasifikacija injekcija protiv psorijaze:

Imunomodulatori

Farmakološka sredstva, nakon uvođenja kojih u stanicama i tkivima stabilizira metaboličke procese. Oni smanjiti upalu, pojačava aktivnost imunološkog sustava, imaju desensitization efekt, koji je izražen u smanjenju osjetljivosti organizma na pathogenetic čimbenika.

lijekovi u injekcije

Immunomodulatory injekcije kolyat u periodu pogoršanja bolesti. Oni ukloniti oštre stanja, kao i bolni osjećaj svrbeža. Kao rezultat njihove primjene ubrzava uvredljive remisije, kožni simptomi su brži.

Neovisno o stadiju bolesti čine injekcije imunomodulatori 10-30 dana za redom. Kontraindiciran su prilikom trudnoće, dojenja, ako ste preosjetljivi.

Imunosupresivima ili imunosupresivima

Sadrže monoklonsko antitijelo koje pomažu da se brzo poboljšati stanje u psorijaze. Osip na tijelu postaje osjetno manje već nakon nekoliko uboda. Međutim, lijekovi iz ove skupine potiskuju otpornost imunološkog sustava, zbog čega se povećava rizik od dobivanja drugih bolesti. To je učinkovit, ali je vrlo skupe sredstva.

Kortikosteroidi

Hormonska injekcija, koja je propisana u ekstremnim slučajevima, kada se teške fazi bolesti drugi lijekovi ne pomažu. Hormoni su idealni samo za kratkotrajnu terapiju, jer uzrokovanih njihovim djelovanjem nuspojave mogu biti veći od koristi.

Prednosti primjene kortikosteroidi – brzo anti-upalni i immunosuppressive učinak protiv alergije. U godini mogu staviti maksimalno 3-5 injekcije, inače tijelo postaje navikli na djelovanje tih lijekova.

Hepatoprotective sredstva

Pružaju antioksidansi (negirati utjecaj agresivnih slobodnih radikala), regeneracija i detoksikacija utjecaj. Budući da je u procesu terapije protiv psorijaze dokazuje veliko opterećenje na jetru ovi lijekovi podržavaju njezin rad, maksimalno čisti organizam od toksina, obnavljanjem stanica ovog organa. U toku tretmana je dovoljno napraviti 10-15 injekcije.

Antihistaminici

Pomoći da biste dobili osloboditi od nezgodno osjećaja, kojima je u pratnji psorijaze. Ove injekcije imaju lijek za smanjivanje kongestije, sedativni i anestetik učinak. Oni ukloniti svrbež, ljuštenje i bolne osjećaje.

Antihistaminici se dodjeljuju samo onda kada je bolest donosi jaki fizički nemir, u pratnji alergijskim reakcijama.

Vitamini

Sveobuhvatna terapija psorijaze osigurava unos vitamina. Oni utječu na metaboličke procese, pridonosi oporavku organizma, iscrpljenosti bolesti. Što je najvažnije ispravno ih uzeti.

Važno pravilo – upotpuniti kompleks terapija protiv psorijaze vitaminima može, ako je liječenje prolazi bez primjene hormonskih pripravaka. Od zadnjeg konzumiranja hormona mora proći najmanje 2 tjedna.

U psorijaze preporučuje tijekom liječenja vitaminima:

 • A – pomaže u održavanju normalne koncentracije keratin u stanicama epidermisa;
 • E – obogaćuje stanice kože kisikom, uništava slobodne radikale;
 • vitamine b grupe, posebno B1, B6, B12 – poboljšava stanje kože;
 • D – aktivira regeneracija procese kože.

Vitamini uzimaju drogu intramuskularno. Obično je dovoljno napraviti 10 injekcija dnevno ili kroz dan. Najbolji lijekovi i terapije odgovara doktor. Sami ne eksperimentirati ni s uvođenjem vitamina.

Ako je razvoj psorijaze povezan s nedostatkom kalcija u tijelu, brzo poboljšati stajanje pacijenta će vruće injekcije. Pod tim imenom krije injekcije od glukonat su kalcija. On jača stijenke krvnih žila, smanjuje oticanje, svrbež, upala, ima anti-alergije učinak. Posebno je takav ubod je učinkovit kada se exudative obliku psorijaze.

Ubrizgava injekcije intravenozno, u nekim slučajevima intramuskularno. Doza za jedne injekcije – 5-10 ml. Njihov broj određuje liječnik.

injekcije od psorijaze

Kontraindikacije – visok sadržaj kalcija u krvi, hypercoagulability, thrombophlebitis, trudnoća. Nuspojave bradikardije, disfunkcija bubrega.

Kontraindikacije i primjena pravila

Osnovno pravilo primjene injekcija tijekom terapije protiv psorijaze – oni dodjeljuje prilikom umjerene ili teške fazi bolesti, kada su drugi lijekovi su bili neučinkoviti.

Propisati lijek, kao i doziranje i trajanje liječenja može samo doktor. Ne vodite izbor lijekova sami kod kuće, čak i ako ste prije dogodio sličan tretman. Svaki slučaj je individualan, tako da terapija je izabrao čisto s obzirom na aktuelnog stanja pacijenta.

Učiniti injekcije treba u bolnici ili klinici, prebiva pod nadzorom liječnika. To je potrebno da u slučaju pojave komplikacija je pružio stručnu medicinsku pomoć.

Jer injekcije imaju snažan i gotovo trenutan učinak na tijelo, uvijek pažljivo pročitajte kontraindikacije za svaku drogu. Zanemariti ovaj predmet je neprihvatljivo. Gotovo sve injekcije mogu imati negativan utjecaj na razvoj ploda, pa je kontraindiciran u trudnoći. Također oni ne imenuje skrb mame i u razdoblju pogoršanja hroničnih ili zaraznih bolesti.