Kako liječiti psorijazu

Liječenje psorijaze predstavlja težak, u velikoj mjeri izvanredna zadatak. Etiological liječenje ne postoji. Za uspješno liječenje psorijaze treba isključiti ili smanjiti čimbenike koji pridonose ga pogoršati.

To uključuje sve srodne bolesti, džepovi žarišna infekcija, neuro-sporovi situacije. Za racionalne terapije potrebna je točno postavio dijagnozu bolesti psorijaze.

Kako se pravilno liječenje psorijaze

Prije svega, prije nego što se liječiti psorijazu, potrebno je znati čine faktori, kao što su: kod psorijaze po MKB-10, oblik (izgled), fazu i sezonalnost procesa. Liječi psorijazu treba samo nakon potpunog istraživanja svih faktora kaocjelini.

Psorijaza simptomi i liječenje

Liječenje psorijaze podrazumijeva zbirka aktivnosti, koje se sastoje od ukupne (droge) terapija, fizioterapeutski metoda vanjskog terapije i niz mjera usmjerenih na prevenciju recidiva i medicinski-radni ispit s zapošljavanja bolesnika.

Ukupna medicinska terapija u sebi sadrži niz lijekova usmjerenih na smanjenje psorijatični senzibilizacije samo kožni poklopac za jačanje imunološke zaštitne snage organizma i sl. to su, prije svega, alergen sredstva koja se koriste, uglavnom, u progresivne faze procesa.

Učinkovito liječenje psorijaze sadrži u sebi lijek tio-sulfat natrij u obliku 15-25% otopine 5-10 ml nameće intravenski (na tečaj 15 injekcija), i glukonat kalcija intramuskularno (dovoljno 15 injekcije za cijeli tijek liječenja).

Može se primijeniti 10-15% otopina kalcijev klorid, pri dozi od 10 ml nameće intravenozno (pri svjesni tretmana 10 injekcija). Kada izrazio neurogenic komponenti preporučuje se primjena broma natrija u normalnim dozama. Za stvaranje blagi način preporučuju se manje smirenje.

Simptomi i liječenje psorijaze

Pri tom simptom psorijaze, kao i jak svrbež, za liječenje se može preporučiti antihistaminici u normalnim doziranje i hypnosuggestive terapiju.

Isto tako, u liječenju psorijaze, potrebno je držati dijetu, izbrisati i iz izbornika slana jela, začini, kava, alkohol, pretjerano masnu hranu. Preporučeno od strane liječnika mliječno-biljna dijeta kod psorijaze. U nekim slučajevima, kada napreduje fazi psorijaze se provodi terapija unibody krava mlijekom. Intramuskularno se ubrizgava 5 ml mlijeka. Dolazak pri tome promjena reaktivnost organizma kod dijela bolesnika mogu da se zaustavi napredovanje procesa, međutim, kod mnogih bolesnika ova metoda liječenje psorijaze može izazvati erythroderma, što uvelike ograničava njegovu primjenu.

Kako izliječiti psorijazu

Postoji niz tehnika koje opisuju kako izliječiti psorijazu, međutim, sve ima jedan zajednički koncept — to je kompleksnost tretmana, a primjenjuju se vitamini kada psorijaza ne će biti suvišno.

U bilo kojoj fazi psorijatični procesa široku primjenu u liječenju psorijaze našli vitamine b grupe, vitamine A, Odnosno Vitamina B1 i B6 su uvedeni u obliku 5-7% otopine/m, pri dozi od 1-1,3 ml dnevno ili po redu (tretman pri tome 9-14 injekcije u cjelini).

Vitamin B12 (nianokobalamin) je uvedena po 200-500 mg (tijekom liječenja u privatne ve 15 injekcija u/m). Vitamin A je uvedena na 100000 jedinica intramuskularno (dnevno, 15 injekcije će biti dovoljno).

Vitamin E se koristi za liječenje psorijaze i uvodi u/m 1-2 ml; injekcija se provode kroz dan, kada svjesni tretmana 10-15 uboda.

Nego liječiti psorijazu

Nego liječiti psorijazu

Svake godine pojavljuje se nešto novo u liječenju psorijaze, međutim, relevantnost pitanja nego liječiti psorijazu ne jenjava.

Istaknuto mjesto u liječenju psorijaze u današnje vrijeme zauzimaju sredstva koja predstavljaju bez-protein liposaharidnye kompleksi bakterijskog podrijetla.

Kako izliječiti psorijazu zauvijek

Treba imati na umu da izliječiti psorijazu zauvijek, je nemoguć zadatak moderne medicine. Izliječiti se može samo komplikacije manifestacije bolesti psorijaze.

U liječenju težih oblika psorijaze ulogu, trenutno igraju citotoksični lijekovi.

U ovom trenutku, te suvremene metode liječenja psorijaze prolaze kliničku testovi i dok nisu zauzeli svoje mjesto u kliničkoj praksi. Oni se primjenjuju s ciljem blokiranja viška proliferaciju keratocytes u elementima psorijaze i smanjenje imunološkog uzroka komponente dermatosis, pogotovo kada arthropathic obliku psorijaze.

Češće se koristi lijek kod psorijaze, blokira sintezu DNK u tijelu i smanjenje proliferaciju stanica sustava tijela, uključujući i kožu. Postoje različite metode primjene metotreksat, ali najviše se prakticira metodu liječenja psorijaze mala doza metotreksat, selektivno deluje na hiper-proliferaciju stanica kože.

Lijek se primjenjuje u tjednim ciklusima. Svaki ciklus se sastoji od 3 obroka lijeka na 6 mg, svakih 10 sati. To jest, vrijeme uzimanja lijeka ograničen 30 sati u tjednu. Može se kombinirati metotreksat s vitaminima A i E, hystoglobulin i NLO (uv zračenje).

S obzirom na heterogenost farmakološke akciju cytostatics potreban tjedni nadzor leykopoeza, kontrolu funkcionalno stanje jetre, i na najmanji odstupanja od početnih podataka koji dolaze izvan fiziološke norme, treba prekinuti primjenu cytostatics. Ova klasa lijekova može se primijeniti u svim fazama psorijaza.