Psorijaza: fotografije, simptomi i liječenje kod odraslih, a uzroci nastanka

Kod pacijenata simptomi psorijaze im donijeti znatan nemir i pogoršanja kvaliteta života. Bolesti će napredovati, ako ne i početak snažne terapiju. Tretman kod odraslih uključuje primjenu sistemske terapije za poboljšanje zdravstvenog stanja pacijenata.

Psorijaza

Simptomi i liječenje psorijaze kod odraslih

Manifestacije psorijaze na koži se razlikuju u zavisnosti od faze toka bolesti. Simptomi psorijaze kod odraslih u početnoj fazi pojavljuju se samo u nekim mjestima, na lokalnoj razini. Izvana je ružičaste mrlje, imaju glatku sjajnu površinu, međutim, uskoro se pojavljuju papule ružičaste ili crvenkaste nijanse. Ubrzo površina papule pokriven vage i pustule, a pustular psorijaza nije homogena po svojoj debljini. Ako je liječenje u početnoj fazi nije moguće, onda pacijenti doživljavaju pogoršanje bolesti.

Simptomi psorijaze na tijelu postaju sve više eksplicitnog, površina kože postaje ogromna. Pojava jakog svrbeža čini pacijenata češljanje kožu, što još više pogoršava tijekom bolesti. Zbog patologije krvnih žila rane na koži vrlo loše liječiti, stalno krvare. Preko njih se formiraju karakteristične psorijatični plakete.

Treća faza razvoja patologije u pratnji pogoršanja bolesti kože. Koža na mjestu štete plave, simptomi psorijaze steći jasne granice. Bolesnika pesters jake peckanje i svrbež.

Liječenje psorijaze kod odraslih treba započeti u ranoj fazi. Terapija treba dopustiti nekoliko zadataka:

  • popravite obilježje simptomi patologija;
  • smanjuju upalu na koži;
  • dati koži estetski izgled, eliminirati psihički nemir.

Liječenje psorijaze na tijelu podrazumijeva dugotrajan proces, za koji pacijentima propisuju različite lijekove. U prvom redu propisuju antihistaminici, sedativi lijekove, nesteroidni protuupalni lijekovi. Za čišćenje organizma primjenjuju se sorbents, enzyme sredstva. Za pojačanje učinka dodjeljuje fizioterapija liječenje. Prognoza liječenja pri postizanju dugotrajne remisije može smatrati povoljnim.

Psorijaza zglobova: simptomi i liječenje

Psorijaza zglobova drugačije naziva psorijatični artritis. Poremećaj se odlikuje tipičnim kožnim promjenama na koži se pojavljuju mrlje. Možda pojavu ožiljaka, izvana izgledaju pockmarks. U području malih zglobova na rukama, nogama, prstima – primetan pigmentacija. Psorijatični plakete mogu biti sasvim male veličine, oni se obično nalaze u području kože glave, na koljenima, nogu, laktova i podlaktica.

Tipični simptomi psorijaze zglobova – oticanje i bol u području ruku, nogu, lakat zglobova, koljena. U velikom broju slučajeva proces pogađa samo jedan zglob, ali ponekad pacijenti su mučeni obostrano psorijatični artritisom. Izvana simptomi psorijaze zglobova mogu podsjetiti reumatoidni artritis, što stvara poteškoće u dijagnostici. Ako je bolest utječe na kralježnicu, na pozadini razvoja patologije može se pojaviti spondiloarthrosis.

Psorijaza na glavi

Liječenje psorijaze zglobova uvijek sveobuhvatno – liječnik je različiti-ciljani program terapije, koja ima kao fizioterapija liječenje i terapija lijekovima, LFK. Za ublažavanje upale koriste se nesteroidni protuupalni lijekovi, a s ciljem normalizacije stanja kože primjenjuju anti-psorijatični kreme, masti, losioni. U teškom stanju, medicina ima u svom arsenalu, kortikosteroidi i immunomodulatory lijekovi.

Psorijaza je na rukama

Prema statističkim podacima svaki treći pacijent ima simptome psorijaze na rukama. Psorijaza je na rukama utječe ne samo na zapešće, ali i lakat modulacija, ručnog zgloba, pate prste i nokte. Težina bolesti određuje se ovisno o fazi lezije kože pokrivača. Simptomi psorijaze na rukama odvijaju prilično teško, jer liječiti ladonna-tabani psorijaza nije tako jednostavno – upravo u tim mjestima je najteže reagira na terapiju.

Znakovi bolesti na rukama sakriti ne samo – koža ovdje je prilično tanka, a psorijatični plakete su vidljivi i golim okom. Početna faza se manifestira samo pojavom svijetlo ružičaste mrlje na koži, sličnih po izgledu s ožiljcima od opekline, ali je ubrzo za tim obojeni počinju da se pojavljuju kraste – plakete. Psorijaza stopala, kao i psorijazu na rukama, također ima slične simptome.

Liječenje psorijaze na rukama čini težak zadatak, jer to nije koža nije uvijek adekvatno reagira na primjenu lijekova – plakete ne mogu nestati, a koža ostaje otporan na imenovan terapije. U ovom slučaju liječnici pokušati pokupiti najučinkovitije liječenje kod djece i mogući lijek za odrasle, da bi duže remisije. Prevencija i liječenje psorijaze kože ruku – glavni zadatak u borbi s bolešću.

Psorijaza kože glave

Simptomi psorijaze glave ne primjetiti ne može, unatoč činjenici da je glava pokrivena kose nestaje. Bolest kože glave i curi cyclical, s razdobljima poboljšanja i pogoršanja bolesti. Simptomi psorijaze vlasišta počinju blagi svrab, koji se pojačava, a kada dodirnete glavi pacijenti osjećaju neravnine na koži i karakteristične kore.

Psorijaza je na rukama

Gledajući na koži glave, bliski mogu vidjeti čak i gustom kosom uzrok nastanka psorijaze i simptomi – najčešće ružičaste mrlje s nastalim crusts. Psorijaza mi djeca se može miješati s dermatitis novorođenčadi, pa je potrebno nadležno diferencijalna dijagnoza.

Plakete su različite po svojoj debljini, izgledu i veličini. Ima kraste, koje zgusnuti, ljuštiti i ukazuju na pod sobom osjetljivu kožu, naglašavajući krv na najmanji prodor ili se oštete. Kada više plaques simptomi psorijaze kod muškaraca mogu nadopuniti pojavom peruti.

Liječenje psorijaze vlasišta provodi šamponi. Napravio poseban deterdžent s ketokonazol, uz dodatak prstom, koji su antipruritic i anti-upalni svojstva. Liječenje psorijaze kod muškaraca s alopecija se održava kreme i losione.